Vergoedingen

De kosten voor GGZ hulpverlening door een verzekeraar wordt geheel of gedeeltelijk vergoed. Dit is afhankelijk van je polis en de afspraken die de zorgverlener heeft gemaakt. Hou verder rekening met het wettelijk eigen risico.

Wijzigingen in de bekostiging van de zorg en contracten met zorgverzekeraars per 1/1/2022

Vanaf januari 2022 gaat het vergoedingenstelsel van de zorg veranderen. Via deze link kun je lezen wat dit precies inhoudt. Houdt er rekening mee dat als jebehandeling start eind 2021 en doorloopt in 2022 je zowel voor 2021 als voor 2022 je wettelijk eigen risico dient te betalen.

Verder ben ik momenteel bezig te beoordelen met welke verzekeraars ik in 2022 contracten zal sluiten. Zodra ik daarover meer weet, zet ik dat op deze pagina.

Gecontracteerde verzekeraars in 2021

Met de volgende verzekeraars (+ bijbehorende merken) heb ik een contract voor 2021.

  • ASR (ASR, De Amersfoortse, Ditzo)
  • Caresq
  • DSW (DSW, inTwente, Stad Holland)
  • Eno (Salland, Zorgdirect)
  • Menzis (Anderzorg, HEMA, PMA (collectief), Menzis)
  • ONVZ (ONVZ, PNOzorg, VvAA, Jaaah)
  • Zilveren Kruis (FBTO, Avero Achmea, De Friesland zorgverzekeraar, Zilveren Kruis ZieZo, AON, Prolife Zorgverzekeringen, OZF, Interpolis, Zilveren Kruis)
  • Zorg en Zekerheid OWM en Zekerheid UA (AZVZ, Zorg en Zekerheid).

Niet-gecontracteerde zorgverzekeraars in 2021

Met onderstaande verzekeraars heb ik in 2021 geen zorgcontract, maar kun je wel terecht met een zuivere restitutiepolis, als je alle kosten gedekt wilt hebben. Ook als je een naturapolis hebt kun je je aanmelden. De verzekeraar verwacht dat je dan een deel zelf bijbetaalt:

  • CZ (Ohra, Just, Nationale Nederlanden, CZ)
  • VGZ (Univé, Bewuzt, IZZ, IZA, SZVK, Zekur, UMC, UnitedConsumers, Promovendum, National Academic, VGZ).

Bovenstaande lijst is met zorg samengesteld, maar er kunnen veranderingen plaatsvinden. Ook zijn er labels die onder verschillende verzekeraars vallen. Controleer dus altijd goed onder welke van de genoemde verzekeraars jouw verzekering valt.

Als je zonder verwijsbrief van de huisarts, zonder vergoeding van de zorgverzekeraar of voor niet-verzekerde zorg een behandeltraject bij mij wilt volgen, dan is dat mogelijk voor eigen rekening. Ik hanteer daarvoor het tarief van €110,27 per uur, zoals vastgesteld door de NZA (2021). Meer informatie tref je hier aan.
Na iedere sessie ontvang je een factuur.

 

Verhindering

Mocht je niet in staat zijn naar een afspraak te komen, dan vraag ik je dit minimaal 24 uur voor de afspraak te laten weten. Mocht je korter dan 24 uur van te voren de afspraak afzeggen of niet op afspraak komen, dan krijg je een rekening thuis gestuurd van €50,-. Die moet je zelf betalen en wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Neem contact op

Klik op onderstaande knop om naar het contactformulier te gaan.